Ananasowe Ciasto Lodowe
Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. 80 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ananasa, jajko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ananasowe Ciasto Lodowe, Tort Lodowy, oraz Tort Lodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pocierać 8 1/2 przez 4 1/2 cala lub 9×5 cala Bochenek pan obficie z masłem.
Posypać połowę okruchów na dnie patelni i nacisnąć w dół tightly.In miskę miksera, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Ubić połowę wanilii i 1 łyżkę cukru cukierniczego. Złóż odsączony ananas i ustaw aside.In drugą miskę miksera ubić zmiękczone masło i pozostałe 3/4 szklanki cukru cukierniczego aż do uzyskania kremowej konsystencji. Ubić w jajku i pozostałej wanilii.
Połowę masy jajecznej polać na okruchy (nie trzeba ich całkowicie pokrywać), następnie ostrożnie rozłożyć połowę masy z bitą śmietaną/ananasem na masę jajeczną.Drugą warstwę posypać pozostałymi okruchami, polać pozostałą mieszaniną jajek i ostrożnie rozprowadzić górną warstwę mieszaniny bitej śmietany / ananasa.Schłodzić przez około 8 godzin lub przez noc.Przed podaniem posypać wierzch prażonymi i pokruszonymi orzechami włoskimi.
Pokroić w kwadraty i podawać.