Ananas Teriyaki Kurczak

Ananas Teriyaki Kurczak
Ananas Teriyaki kurczak jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.06 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś ananasa, ser provolone, sos teriyaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa w puszkach, możesz podążać za tym daniem głównym z Owocowe Kubki Jogurtowe Salsa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ananas Kurczak Teriyaki, Ananas-Kurczak Teriyaki, oraz Ananasowy Posiłek Z Kurczaka Teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić ananasa, zastrzegając sok; ananasa przechowywać w lodówce. W małej misce połącz sos teriyaki i sok reserved.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wlać 3/4 szklanki marynaty do dużej plastikowej torebki zamykanej; dodać kurczaka. Uszczelnij torbę i obróć się do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grill kurczaka, pokryte, na średnim ogniu lub broil 4 w. od ognia przez 4-6 minut z każdej strony lub aż termometr do mięsa czyta 170°, fastrygowanie często z częścią pozostałej marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Grilluj osiem plastrów ananasa przez 2 minuty z każdej strony lub do lekko zarumienionego, fastrygując pozostałą marynatą (zachowaj pozostały ananas do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Każdy kawałek kurczaka ułożyć serem i dwoma plastrami ananasa. Grill, pod przykryciem, przez 1-2 minuty lub do czasu rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn