20-Minutowy Tajski Kurczak Orzechowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj 20-Minute Thai Peanut Chicken spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 390 kalorii, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz zakupiony sos orzechowy, bułkę tartą panko, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to 20-Minutowy Tajski Kurczak Orzechowy, 30-minutowy Pikantny Thai Peanut Chicken & Sweet Potato Noodle Stir Fry, oraz 30 Minut Chicken Pad Thai.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Linia do pieczenia blachy z folią; spryskać sprayem do gotowania. Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala.
W płytkim naczyniu wymieszać 1/4 szklanki sosu orzechowego i majonezu. W innym płytkim naczyniu wymieszaj panko i orzeszki ziemne. Kurczaka zanurzyć w mieszaninie z sosem orzechowym, a następnie zanurzyć w mieszaninie panko.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec 15 do 20 minut, obracając jeden raz, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części jest cięty (165F) i powłoka jest złotobrązowa.
Podawać dodatkowy sos orzechowy jako sos do zanurzania.