Tort warstwowy czekoladowo-pralinowy

Tort warstwowy czekoladowo-pralinowy
Przepis na Ciasto Czekoladowo-Pralinowe można przygotować w około 1 godzinę . Jedna porcja zawiera 641 kalorii , 8 g białka i 34 g tłuszczu . Za 99 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jeśli masz pod ręką mieszankę do ciasta czekoladowego, mleko skondensowane, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 30% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Ganaszem , Ciasto Mokka Z Nadzieniem Czekoladowo-Rumowym i Ciasteczka Owsiane Z Praliną I Cynamonem I Toffi .

Instrukcje

1
W małym ciężkim rondelku połącz brązowy cukier, masło i śmietanę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie SercaCzekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie Serca
Czekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie SercaCzekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie Serca
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
2
Wlać do dwóch natłuszczonych, okrągłych foremek o średnicy 9 cali i posypać orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
3
W dużej misce ubij mieszankę do ciasta, jajka, mleko, masło, słodzone mleko skondensowane i mieszankę do puddingu; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych
Proszek żelatynowy żurawinowyProszek żelatynowy żurawinowy
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
4
Przełożyć do przygotowanych patelni.
5
Piecz w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
6
W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
7
Dodaj cukier puder i wanilię; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
8
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu, stroną z pralinami do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
9
Posmaruj połową bitej śmietany. Przykryj pozostałą warstwą ciasta; rozsmaruj pozostałą bitą śmietanę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10
Udekoruj kawałkami czekolady i cukierkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn