Sos cytrynowo-musztardowy do karczochów
Jeśli masz około 15 minut do spędzenia w kuchni, sos cytrynowo-musztardowy do karczochów może być spektakularnym przepisem na bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie laktoowowegetariańskie, którego warto spróbować. Ten przepis jest dla 7 osób. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przystawka ma 14 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. 12 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup czosnek w proszku, musztardę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje lepszą ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Szaszłyki z kurczaka z kminkiem z sosem jogurtowo-cytrynowo-miodowym , grillowane karczochy z czosnkiem cytrynowym i beignets w proszku z sosem malinowo-czekoladowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlać bulion i sok z cytryny do rondla i postawić na dużym ogniu. Wymieszać z musztardą, czosnkiem w proszku i czarnym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą.
Wlać do wrzącej mieszanki i dobrze wymieszać. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.