Kasza gryczana z boczkiem, serem i jarmużem
Kasza gryczana z serem i bekonem z jarmużem to przepis z południa, który jest przeznaczony dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 478 kalorii , 22 g białka i 29 g tłuszczu . Za 2,01 USD za porcję przepis ten pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Dobrze sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Mieszanka bulionu z kurczaka, oliwy z oliwek, bulionu z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Podobne przepisy to Collard Greens With Bacon , Gluten Free & Flour-Less Bread with Collard Greens i Collard Greens with white beans and sausage .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Dodaj boczek do średniego rondla na średnim ogniu. Mieszaj drewnianą łyżką, aż część tłuszczu się wytopi.
Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie, a boczek będzie usmażony i chrupiący, około 3 do 5 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, mleko, sól i pieprz do smaku i doprowadź do wrzenia.
Gdy woda się zagotuje, stopniowo dodawaj kaszę w małym, stałym strumieniu, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień do małego i często mieszaj, aż płyn zostanie prawie wchłonięty, a kasza stanie się gęsta, około 10 minut.
Dodaj wędzoną Goudę, cały czas mieszając, aby rozpuścić ser. Wymieszaj ze śmietaną kremówką i masłem. Dopraw do smaku i dodaj sól i pieprz, jeśli to konieczne.
Posyp szczypiorkiem i podawaj natychmiast z jarmużem.
Usuń i wyrzuć twarde łodygi i środkowe żebra jarmużu. Ułóż liście w stos i ciasno zwiń w rulon. Pokrój jarmuż na cienkie paski o grubości około 1/16 cala. Powtórz z pozostałymi jarmużami.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek. Gdy oliwa zacznie się mienić, dodaj czosnek i smaż przez 30 sekund.
Dodaj jarmuż, szybko wymieszaj szczypcami i smaż, aż stanie się jasnozielony, około 3 do 4 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z bulionem z kurczaka i gotuj, aż płyn odparuje, kolejne 2 minuty.
Podawać natychmiast z kaszą kukurydzianą.