Kapusta czerwona słodko-kwaśna
Słodko-kwaśna czerwona kapusta to danie na 8 osób. Za 50 centów za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 133 kalorie . 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, pieprzu, soku z wiśni maraschino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i Whole 30. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 47% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Duszoną czerwoną kapustę , Krem z czerwonej kapusty i Sałatkę z czerwonej kapusty z komosą ryżową, jagodami i orzechami włoskimi z cynamonem .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż kapustę i cebulę na oliwie przez 5–8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj jabłka, ocet, sól, pieprz i sok wiśniowy, jeśli chcesz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut lub do momentu, aż kapusta będzie miękka.