Chleb tostowy z żurawiną i orzechami włoskimi

Chleb tostowy z żurawiną i orzechami włoskimi
Chleb tostowy z żurawiną i orzechami włoskimi to chleb dla 24 osób. Za 27 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 211 kalorii , 5 g białka i 4 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, masło, wodę i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Ta ocena jest raczej słaba. Wypróbuj Chewy Oatmeal Cranberry Walnut Cookies , Cranberry Walnut Biscotti i Banana Walnut Cinnamon Bread, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mąki uniwersalnej, owies, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, sól i drożdże. W małym rondlu podgrzej wodę i masło do 120°-130°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Kapusta Włoska Drobno PokrojonaKapusta Włoska Drobno Pokrojona
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
2
Dodaj do suchych składników; ubijaj, aż będą wilgotne. Wymieszaj z żurawiną, orzechami włoskimi i pozostałą mąką pszenną, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
4
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
Zagnieść ciasto; podzielić na pół. Uformować bochenki; umieścić w dwóch natłuszczonych foremkach o wymiarach 9 x 5 cali. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
6
Piec w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
7
Wyjmij z patelni na kratkę, aby ostygło. Aby podać, pokrój w grube plastry i zapiecz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn