Świeże Tagliatelle z kiełkującymi brokułami i sosem serowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj świeże Tagliatelle z kiełkującymi brokułami i syropem serowym. Jedna porcja zawiera 988 kalorii, 50g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.04 za porcję. Mieszanka soli morskiej, tymianku, soli morskiej i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tagliatelle Z Fioletowymi Brokułami, Anchois I Pecorino, Orecchiette z anchois i fioletowymi brokułami, oraz Krewetki, Brokuły Kiełkujące I Ryż Basmati dla podobnych receptur.
Instrukcje
Możesz kupić gotowe suszone lub świeże tagliatelle, ale jest to naprawdę szybki sposób na zrobienie własnego.
Rozbij jajka na robocie kuchennym i dodaj mąkę. Whiz to up i słuchać dźwięku zmieniającego się w dudnienie-oznacza to, że ciasto idzie razem ładnie. Wyłącz zasilanie i sprawdź konsystencję, szczypając ciasto. Jeśli jest trochę lepki, dodaj trochę więcej mąki i ponownie pulsuj.
Wymieszaj ciasto na mąkę i uformuj je rękami w kulkę. Zagniataj, aż będzie gładka, a następnie podziel ciasto na 4 równe części. Zacznij od najgrubszego ustawienia Maszyny do makaronu i uruchom pierwszy kawałek ciasta przez 4 lub 5 razy, przesuwając rolki bliżej siebie za każdym razem, aż makaron będzie jedwabisty, gładki i tak gruby jak płyta CD. Mąkę gotowy arkusz obficie, a następnie złożyć go i pokroić w poprzek na 1/2-calowe paski. Zebrać wszystkie plastry razem i wrzucić je przez palce, z odrobiną mąki, aby je otworzyć i zrobić stos tagliatelle.
Umieścić na 1 stronę i powtórzyć z resztą ciasta.
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. W misce wystarczająco dużej, aby odpocząć na patelni, umieścić creme fraiche, fontina lub inny topliwy ser i parmezan ze szczyptą soli i pieprzu.
Umieść miskę na patelni, aby sery powoli się stopiły. To nie potrwa długo. W międzyczasie przycinaj suche końcówki brokułów, następnie drobno pokrój łodygi po przekątnej i pozostaw różyczki w całości (przecinając większe na pół).
W tym momencie sos serowy powinien być piękny i sycący, więc wyjmij miskę z góry patelni i wrzuć makaron i brokuły do wrzącej wody. Gotować na twardo przez 2 do 3 minut, aż makaron jest po prostu gotowane przez. Do sosu ubić 2 żółtka i majeranek lub inne wybrane liście ziół.
Odcedzić makaron i brokuły, odcedzić trochę wody do gotowania i szybko wrzucić je z sosem - ciepło z makaronu wystarczy, aby ugotować jajka. Jeśli sos jest trochę gęsty, dodaj kilka rozprysków wody do gotowania, aby był jedwabisty i luźny. Smak i sezon, jeśli to konieczne.
Podawaj tak szybko, jak to tylko możliwe, z dodatkiem parmezanu posypanego wierzchem i mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Świetnie!
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"