Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso
Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 48 porcjami. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z Bon Appetit ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, imbir, wykałaczki koktajlowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso, Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka, oraz Łosoś Wasabi z sosem Miso-sezamowym.
Instrukcje
Ubić pierwsze 6 składników w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Doprawić sosem pomarańczowo-miso do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią.
Umieścić łososia i oleju roślinnego w dużej misce; wrzucić do herbu.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Umieść nasiona sezamu na małym talerzu. 1 powierzchnię każdego kawałka łososia pokryć sezamem. Ułóż łososia, pokryte sezamem side up, w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 6 godzin wcześniej. Cover; chill.Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec łososia uncovered aż tylko gotowane przez, o 5 protokół; przenieść do półmiska. Szaszłyk każdy kawałek wykałaczką.
Podawać ciepły, przelotny SOS pomarańczowo-miso.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.