Łosoś Z Estragonu I Owoców Cytrusowych
Estragon-Citrus-Crusted łosoś jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, filet z łososia, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć grecki jogurt można śledzić to danie główne z Greckie Ciastka Jogurtowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z musztardą ze szparagami i estragonem, Pieczony łosoś z musztardą ze szparagami i estragonem, oraz Parmezan - ziołowy łosoś z cytrusami Orzo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Linia jelly-roll patelnia z folią. Z cytryny zetrzeć 1 łyżeczkę skórki i wycisnąć 3 łyżki soku. Z pomarańczy zetrzeć 1 1/2 łyżeczki skórki; odstawić.
Odciąć skórkę i biały rdzeń z pomarańczy i wyrzucić.
Pomarańcze pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry pomarańczy, lekko nakładające się, w środku przygotowanej pan.In duża miska, wymieszać razem, olej, cukier, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli.
Dodać ogórek i kapustę; wrzucić do herbu. Zestaw aside.In mała miska, wymieszać skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową, panko, zieloną cebulę, estragon i 1/4 łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.Ułóż łososia na plastrach pomarańczy, skórkę do dołu; na każdym filecie rozprowadź 1 łyżeczkę jogurtu. Top z Panko mieszaniny, naciskając delikatnie do przyklejenia.
Piec łososia 10 do 13 minut lub aż nieprzezroczyste przez cały.
Filety z plasterkami pomarańczy przełożyć na 4 talerze; udekorować liśćmi estragonu.
Podawać z mieszanką kapusty.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.