Łosoś wędzony kedgeree

Łosoś wędzony kedgeree
Łosoś wędzony kedgeree to europejskie danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 492 kalorie, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga przecieru pomidorowego, liści laurowych, łososia pack i gałki masła. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kremowy wędzony plamiak i szafran kedgeree, Kedgeree (Brytyjski Ryż Curry Z Wędzonym Plamiakiem), oraz Wędzony Plamiak, Jajka Przepiórcze I Curry Majonez.

Instrukcje

1
Aby zrobić sos, rozgrzej masło na dużej patelni, a następnie dodaj cebulę, czosnek, imbir, przyprawy i zatokę. Smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż cebula zabarwi się. Wymieszać czyste, curry i łodygi kolendry, a następnie gotować przez kilka minut, aż wszystko będzie lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wlać bulion i śmietanę, doprawić, dobrze wymieszać, a następnie doprowadzić do wrzenia. Delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić przez sito do pojemnika. Przechowywać w lodówce do dwóch dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Ryż opłukać w kilku zmianach wody, a następnie umieścić na patelni z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć go o 1,5 cm. Przykryć patelnię, a następnie umieścić na dużym ogniu. Doprowadzić do szybkiego wrzenia, wymieszać, powrócić pokrywkę, włączyć ciepło do minimum, a następnie pozostawić patelnię na 2 minuty. Wyłączyć ogrzewanie; pozostawić na kolejne 10 minut. Jeśli do przodu, szybko schłodzić, a następnie przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
W dniu, kłusować jajka, a następnie odstawić. Z grubsza posiekać liście łososia i kolendry. Podgrzać ryż, aż będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
(Keebler)(Keebler)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Podgrzać sos do czasu usmażenia, następnie wymieszać z ryżem. Wymieszać choć łososia i większość kolendry. Łyżka do misek
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn