Łosoś wędzony kedgeree
Łosoś wędzony kedgeree to europejskie danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 492 kalorie, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga przecieru pomidorowego, liści laurowych, łososia pack i gałki masła. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kremowy wędzony plamiak i szafran kedgeree, Kedgeree (Brytyjski Ryż Curry Z Wędzonym Plamiakiem), oraz Wędzony Plamiak, Jajka Przepiórcze I Curry Majonez.
Instrukcje
Aby zrobić sos, rozgrzej masło na dużej patelni, a następnie dodaj cebulę, czosnek, imbir, przyprawy i zatokę. Smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż cebula zabarwi się. Wymieszać czyste, curry i łodygi kolendry, a następnie gotować przez kilka minut, aż wszystko będzie lepkie.
Wlać bulion i śmietanę, doprawić, dobrze wymieszać, a następnie doprowadzić do wrzenia. Delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić przez sito do pojemnika. Przechowywać w lodówce do dwóch dni.
Ryż opłukać w kilku zmianach wody, a następnie umieścić na patelni z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć go o 1,5 cm. Przykryć patelnię, a następnie umieścić na dużym ogniu. Doprowadzić do szybkiego wrzenia, wymieszać, powrócić pokrywkę, włączyć ciepło do minimum, a następnie pozostawić patelnię na 2 minuty. Wyłączyć ogrzewanie; pozostawić na kolejne 10 minut. Jeśli do przodu, szybko schłodzić, a następnie przechowywać w lodówce.
W dniu, kłusować jajka, a następnie odstawić. Z grubsza posiekać liście łososia i kolendry. Podgrzać ryż, aż będzie gorący.
Podgrzać sos do czasu usmażenia, następnie wymieszać z ryżem. Wymieszać choć łososia i większość kolendry. Łyżka do misek
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.