Łosoś Wędzony
Wędzony łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 40g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka soli koszernej, koperek, kostki lodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć kostki lodu, można śledzić to danie główne z Nektarynka, jeżyna i pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem, Rollo de Salmon Ahumado Con salsa Tartar Y Lentejas (Rolada z wędzonego łososia z sosem tatarskim i soczewicą), oraz Hot Dog Z Wędzonym Łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, sól, cukier, koperek i sos sojowy w dużej misce, mieszając, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Wlej mieszaninę soli do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Dodaj lód i łososia; foka. Przechowywać w lodówce 2 godziny, obracając torbę od czasu do czasu.
Zrębki moczyć w wodzie przez 1 godzinę.
Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do średniej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła.
Połowę zrębków układamy na rozgrzanych węglach.
Wyjąć łososia z worka; wyrzucić solankę. Łosoś osuszyć ręcznikami papierowymi.
Łososia umieścić na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania nad nieogrzewaną stroną. Zamknij pokrywę; grill 10 minut.
Umieść pozostałe wióry na gorących węglach; zamknij pokrywę i grilluj przez 15 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Posypać czarnym pieprzem i udekorować gałązkami koperku, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.