Łosoś nadziewany orzechami i ziołami z pikantnym sosem Tahini

Łosoś nadziewany orzechami i ziołami z pikantnym sosem Tahini
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Łosoś nadziewany orzechami i ziołami z pikantnym sosem Tahini może być super przepis do wypróbowania. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 33g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz orzechy włoskie, filety z łososia, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Faszerowany łosoś z pikantnym sosem majonezowym, Marokańskie Burritos z sosem ziołowym tahini, oraz Ras El Hanout marynowana jagnięcina Shawarma z sosem z czerwonej papryki-orzech Tahini.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 191°. przygotuj filety z łososia na cienką część brzucha. Użyj pincety, aby wyjąćkażdy kości. Osuszyć i posypać połową cynamonu na stronie każdego fileta i odstawić do wykonania nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W robocie kuchennym umieść orzechy włoskie, czosnek, kolendrę,pietruszkę, sok z cytryny i skórkę, chili, paprykę, kminek,cynamon, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Pulsuj kilka razy, aż wszystkieskładniki zostaną posiekane. Nie przeprocesuj-staraj się zachować lekko grubą teksturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
CynamonCynamon
Papryka ChiliPapryka Chili
PaprykaPapryka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CzosnekCzosnek
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Umieść jedną skórkę filetu na powierzchni roboczej i umieść na powierzchni pikantnego nadzienia orzechowego, aby w pełni pokryć rybę. Przykryj drugą skórą filetową do góry. Używając Sznurka kuchennego, delikatnie zwiąż rybę, aby upewnić się, że nadzienie pozostaje na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
Skropić oliwę w naczyniu do pieczenia i umieścić w przygotowanym filecie, skropić trochę więcej oleju na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec przez około 20-25 minut, aż skończy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać z tabbouleh i pikantnym sosem tahini na boku, aby skropić gotowaną rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
SOSSOS
RybyRyby
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn