Łopatka wieprzowa z szybkim Kimchi w liściach sałaty z sosem Kojuchang

Łopatka wieprzowa z szybkim Kimchi w liściach sałaty z sosem Kojuchang
Łopatka wieprzowa z szybkim Kimchi w liściach sałaty z sosem Kojuchang może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 28g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz nasiona sezamu, imbir, liście sałaty bostońskiej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Okłady z sałaty wieprzowej z Kimchi, Szybkie łopatka wieprzowa z marynowaną cebulą, oraz Ryba owinięta w liście bananowca z Chile Rajas i Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Włóż kapustę do dużej miski, wrzuć sól i odstaw, rzucając od czasu do czasu, około 2 godzin. Kapustę dobrze opłukać, następnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wody rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść do dużej czystej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połączyć czosnek, serrano, imbir, sos rybny, ocet i 2 łyżki wody w robocie i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Zalać kapustę, dodać zieloną cebulę i sezam i wrzucić do połączenia. Przykryć i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez co najmniej 1 godzinę, mieszając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
KapustaKapusta
1
Ubić razem colę, soję, ocet, olej sezamowy, czosnek, kolendrę i czarny pieprz w dużym naczyniu do pieczenia, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Olej SezamowyOlej Sezamowy
KolendraKolendra
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ColaCola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj stek wieprzowy i obrócić do płaszcza. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki WieprzoweSteki Wieprzowe
3
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij stek wieprzowy z marynaty na 30 minut przed grillowaniem, aby się ochłodzić. Grillować stek, aż złoty brąz, zwęglone z obu stron, gotowane do średniej doneness, i natychmiastowy odczyt termometr włożony do centrum rejestruje 150 stopni F, O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki WieprzoweSteki Wieprzowe
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia i pozostawić na 10 minut, luźno przykryte folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Pokroić na ziarno w cienkie paski. Liście sałaty wypełnić trochę wieprzowiny, mżawka z sosem i top z kimchi. Ułóż na półmisku i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
KimchiKimchi
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
1
Wszystkie składniki ubić w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

2(zima)Azjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny1zostawićSałata BostońskaSałata Bostońska340Orzechy dowolne (posiekane)cola soda (zalecane: Cola)cola soda (zalecane: Cola)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra1inchświeży imbir, obrany i posiekanyświeży imbir, obrany i posiekany2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany8goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2zielona cebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzekzielona cebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzek6zielona cebula, część zielona i bladozielona, cienko pokrojonazielona cebula, część zielona i bladozielona, cienko pokrojona1(może być lub przeglądać)grubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz2(może być lub przeglądać)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS KojuchangSOS Kojuchang4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzybkie KimchiSzybkie Kimchi2(zima)kochujangkochujang4(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy907Orzechy dowolne (posiekane)kapusta napa, połówkowa i cienko rozdrobnionakapusta napa, połówkowa i cienko rozdrobniona680Orzechy dowolne (posiekane)stek z łopatki wieprzowej, nie więcej niż 3/4 cala grubości, nie przyciętystek z łopatki wieprzowej, nie więcej niż 3/4 cala grubości, nie przycięty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy2(zima)ocet ryżowyocet ryżowy3(zima)ocet ryżowyocet ryżowy1lub 2 Serrano chiles, posiekane, w zależności od tego, jak ostre lubiszlub 2 Serrano chiles, posiekane, w zależności od tego, jak ostre lubisz11 funt cukinii,szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona2(zima)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona2(zima)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu2(może być lub przeglądać)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn