Łopatka Wieprzowa Wolno Pieczona

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać powoli pieczone łopatki wieprzowe spróbować. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, tymianek, grubą sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wolno pieczone łopatka wieprzowa, Powoli pieczone aromatyczne łopatka wieprzowa, oraz Łopatka wieprzowa wolno pieczona z faszerowanym kabaczkiem.
Instrukcje
Wieprzowinę opłukać i osuszyć. Ocena skóry w krzyżujący się wzór diamentu, co 1/8-cal głębokie cięcia około 1 cal od siebie. Oddzielić i obrać ząbki czosnku. W moździerzu i tłuczku zmiażdż czosnek, sól, oregano, tymianek i pieprz na grubą pastę (lub zmiel czosnek, a następnie wymieszaj z solą, ziołami i pieprzem). Przetrzyj pastę czosnkową na całej pieczeni. Zestaw pieczeń, skórą do góry, na stojaku w naoliwionej 9-na 13-calowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku 450 (Patrz uwagi), aż do głębokiego złotego koloru, 40 do 45 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i rozetrzyj plastry cebuli i marchwi wokół wieprzowiny.
Wlać 1/4 szklanki sherry i 2 szklanki bulionu na patelnię.
Dodaj płatki chile. Wieprzowina z dodatkiem niektórych soków z patelni. Obniżyć temperaturę piekarnika do 225 i piec, aż termometr włożony przez środek najgrubszej części w kości odczytuje 170 do 175, 8 do 9 godzin (nie wkładać termometru przed ostatnią godziną pieczenia). Jeśli wieprzowina zostanie wykonana, zanim będziesz gotowy do podania, zmniejsz temperaturę piekarnika do 160 i przytrzymaj w piekarniku do 4 godzin.
Około 30 minut przed podaniem przełożyć wieprzowinę na deskę do rzeźbienia. (Aby uzyskać bardzo ostre skwarki ze skóry wieprzowej, patrz UWAGI.) Wieprzowinę luźno przykryć i ułożyć w ciepłym miejscu.
Pozostałą 1/4 szklanki sherry i 2 szklanki bulionu wlać do patelni do pieczenia (krople będą ciemne) i ustawić na palniku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się o około połowę, 7 do 10 minut.
Wlać przez sitko druciane ustawione nad miską, naciskając na warzywa (wyrzucić warzywa); powinieneś mieć 1 do 1 1/3 szklanki kapieli. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. Wymieszać z octem.
Zdjąć skórę z wieprzowiny i pokroić na kawałki lub paski wielkości kęsa; stos na talerzu. Mięso pokroić w poprzek ziarna i ułożyć na półmisku.
Skropić około jednej czwartej soków na patelni nad mięsem; podawać Pozostałe, aby dodać do smaku.
Uwagi: może być konieczne zamówienie wieprzowiny z rynku mięsa z wyprzedzeniem. Monitoruj temperaturę piekarnika za pomocą termometru przed uruchomieniem i dostosuj temperaturę w razie potrzeby. Jeśli po zakończeniu pieczenia trzymasz pieczeń w piekarniku, sprawdź, czy piekarnik jest nadal włączony po 12 godzinach ciągłego użytkowania; niektóre piekarniki wyłączają się automatycznie. Piec konwekcyjny nie jest zalecany. W przypadku bardzo ostrych skwarków, zdejmij skórkę z gotowanej wieprzowiny, oddziel na kawałki wielkości kęsa i umieść na płytkiej patelni.
Piec w piekarniku 400, aż chrupiące i puffy, o 10 protokół.