Łatwiejsze chrupki żurawinowe
Easier Cranberry Puffs to przystawka dla 24 osób. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 145 kalorii. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, opakowania wonton, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ptysie z serkiem żurawinowym, Łatwe ciasta francuskie z żurawiną Brie i Ptysie z indyka z sosem żurawinowym Cabernet.
Instrukcje
Wymieszaj serek śmietankowy, sos żurawinowy, curry w proszku i papryczki jalapeno w misce, aż uzyskasz lekko grudkowatą masę.
Połóż kilka owijek wonton na czystej powierzchni. Na środek każdego z nich nałóż około 1 łyżeczkę mieszanki serka śmietankowego. Zsuń rogi razem, aby uzyskać kształt trójkąta. Jeśli nie sklejają się, zwilż je palcem niewielką ilością wody. Odłóż na kawałek woskowanego papieru na czas składania pozostałych ptysiów.
Rozgrzej olej na dużej patelni do 190 stopni C (375 stopni F).
Smaż wontony po kilka na raz na gorącym oleju na złoty kolor, około 3 minuty.
Odsączyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Posypać zieloną cebulą i podawać.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.