Łatwe żeberka duszone w czerwonym winie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łatwych żeberek duszonych w czerwonym winie. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 601 kalorii, 21g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mąkę, masło, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czerwone Wino Duszone Żeberka, Czerwone Wino Duszone Żeberka, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść masło.
Dodać cebulę, seler i marchew, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko zmięknie, o 5 protokół. Odkryć i gotować, aż warzywa są lekko rumiane, o 3 minut dłużej. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Dodać mąkę i gotować przez 1 minutę, mieszając.
Dodać wino i bulion cielęcy i doprowadzić do duszenia.
Tymczasem, rozgrzać olej na dużej patelni, aż mieni się. Doprawić żeberka solą i pieprzem, dodać je do patelni i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając, aż będą dobrze rumiane, o 15 protokół.
Przełóż krótkie żeberka do zapiekanki. Częściowo przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż bardzo miękkie, o 2 godziny.
Przenieś żebra na talerz i usuń kości. Odcedzić sos do żaroodpornej miarki i odcedzić tłuszcz. Powrót sos do zapiekanki i gotować, aż zmniejszy się do 2 szklanki, 10 protokół. Z powrotem mięso do sosu i dusić na małym ogniu, aż do ogrzania.
Żeberka podawać z makaronem jajecznym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.