Łatwe kotlety z kurczaka z jabłkami
Łatwe kotlety z kurczaka z jabłkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.37 za porcję. 488 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, mąkę, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sherry można śledzić to danie główne z Babeczki Z Ciemnej Czekolady Fudge Merlot jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Łatwe kotlety z kurczaka z sosem Pan, Kotlety z indyka z pasternakiem, jabłkami i Shiitakes, oraz Kotlety wieprzowe z jabłkami przyprawionymi klonem i czerwoną kapustą.
Instrukcje
Piersi z kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli, lub w razie potrzeby, z obu stron.
Umieść na stojaku, pokrywie i przechowuj w lodówce przez 30 minut.
Wyjąć z lodówki i przeciąć na pół wzdłuż na lekką przekątną, aby uzyskać 4 równe kawałki.
Umieść kawałki kurczaka między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno Funt kurczaka z gładką stroną młotka do mięsa, aby 4 kotlety około 1/4 cala grubości.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C).
W płytkiej misce wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą, 1 łyżeczkę soli, czarny pieprz i cukier.
Umieść każdy kotlet w mieszaninie mąki do herbu; strząsnąć nadmiar mąki. Roztopić 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu, aż piana zniknie, i delikatnie położyć powlekane kotlety do masła. Gotować na złoty kolor z obu stron, o 3 protokół na stronę.
Wyjmij kurczaka i odstaw na płytce odpornej na działanie pieca w nagrzanym piekarniku, aby się ogrzał.
Wlać sherry do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie i rozpuszczanie wszystkich bitów brązowy smak od dołu patelni. Gotować, aż sherry jest zmniejszona do połowy jego objętości, o 5 protokół, i mieszać w bulionie z kurczaka; dodać plastry jabłka na patelni. Gotować, od czasu do czasu mieszając, aż jabłka zmiękną, a mieszanina sherry zmniejszy się o połowę. Wymieszać z brązowym cukrem, 1 łyżka masła, i wino Marsala, aż cukier się rozpuści i sos jest gęsty.
Włożyć kotlety z kurczaka do sosu, razem z sokiem z talerza i obrócić, aby przykryć kotlety sosem. Dusić około 2 minut na stronie, i służyć 2 kotlety w porcji, posypane plasterkami jabłka i sosem.