Łatwa Prowansalska Jagnięcina

Łatwa Prowansalska Jagnięcina
Łatwa prowansalska jagnięcina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 512 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.83 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Łatwa Prowansalska Jagnięcina, Barefoot Contessa ' s Easy Provençal Lamb, oraz Grillowana Jagnięcina Prowansalska.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułożyć nogę jagnięciny na dużej patelni i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Połączyć musztardę, 1 łyżka czosnku, rozmaryn, ocet balsamiczny, 1 łyżka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w mini robocie i pulse, aż czosnek i rozmaryn są mielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
RozmarynRozmaryn
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Rozprowadzić mieszaninę na jagnięcinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JagnięcinaJagnięcina
5
W misce umieścić pomidory, oliwę z oliwek, 1/4 szklanki miodu, cebulę, Pozostałe 1 łyżki czosnku, 2 łyżki soli i 2 łyżeczki pieprzu i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
MiódMiód
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wlać mieszankę pomidorową wokół jagnięciny i włożyć gałązki tymianku i rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
PomidorPomidor
TymianekTymianek
JagnięcinaJagnięcina
7
Jagnięcinę skropić pozostałą 1/4 szklanki miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
JagnięcinaJagnięcina
8
Piecz przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę do 350 stopni i piecz przez kolejne 1 do 1 1/4 godziny, aż termometr mięsny zarejestruje 130 do 135 stopni dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Umieść jagnięcinę na desce do krojenia, przykryj folią aluminiową i pozostaw na 15 minut. Odrzuć łodygi zioła i przywróć pomidory do piekarnika, aby się ogrzały. Jagnięcinę pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku, posypać solą i pieprzem.podawać z łyżkami pomidorów i soków z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Wydrukowane za zgodą Barefoot Contessa jakie to proste? Bajeczne przepisy i łatwe porady Ina Garten, © 2010 Clarkson Potter, a division of Random House, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia56
Magazyn