Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą

Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą
Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 1163 kalorii, 12g białka, oraz 89g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 65 fanów. Mieszanka kolendry, kostka bulionu warzywnego, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Złoty ryż Basmati z morelami, Kuskus z morelami, oraz Kuskus z morelami.

Instrukcje

1
Zagotować czajnik. Do dużej miski wrzucić kuskus, pokruszyć w kostce bulionu, dodać kurkumę, cynamon i morele i dobrze doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
KurkumaKurkuma
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Zalać 500 ml wrzącej wody, szybko wszystko wymieszać, następnie przykryć folią spożywczą i pozostawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Połowę pokrojonej cebuli włożyć do miski z dużą szczyptą soli i cukrem, zalać wystarczającą ilością wrzącej wody do przykrycia i pozostawić na 10 min. (Usunie to część kwasowości cebuli i zmieni ich piękny jasny różowy kolor.)
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podgrzać wystarczająco dużo oleju, aby uzyskać około 5 cm od strony głębokiego rondla. Po rozgrzaniu, smażyć Pozostałe cebule w partiach przez 1-2 min na złoty i chrupiący kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Odcedzić na papierze kuchennym i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Użyj widelca, aby napełnić kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
7
Cebulę odsączyć i wymieszać z kuskusem ze skórką z cytryny i sokiem, oliwą z oliwek i ziołami. Wskazówka na półmisku lub misce i roztrzepać z chrupiącą cebulą i liśćmi mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn