Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą
Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 1163 kalorii, 12g białka, oraz 89g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 65 fanów. Mieszanka kolendry, kostka bulionu warzywnego, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Złoty ryż Basmati z morelami, Kuskus z morelami, oraz Kuskus z morelami.
Instrukcje
Zagotować czajnik. Do dużej miski wrzucić kuskus, pokruszyć w kostce bulionu, dodać kurkumę, cynamon i morele i dobrze doprawić.
Zalać 500 ml wrzącej wody, szybko wszystko wymieszać, następnie przykryć folią spożywczą i pozostawić na 5 minut.
Połowę pokrojonej cebuli włożyć do miski z dużą szczyptą soli i cukrem, zalać wystarczającą ilością wrzącej wody do przykrycia i pozostawić na 10 min. (Usunie to część kwasowości cebuli i zmieni ich piękny jasny różowy kolor.)
Podgrzać wystarczająco dużo oleju, aby uzyskać około 5 cm od strony głębokiego rondla. Po rozgrzaniu, smażyć Pozostałe cebule w partiach przez 1-2 min na złoty i chrupiący kolor.
Odcedzić na papierze kuchennym i posypać solą.
Użyj widelca, aby napełnić kuskus.
Cebulę odsączyć i wymieszać z kuskusem ze skórką z cytryny i sokiem, oliwą z oliwek i ziołami. Wskazówka na półmisku lub misce i roztrzepać z chrupiącą cebulą i liśćmi mięty.