Złota tarta buraczana z kozim serem, fioletową bazylią i makowym winegretem

Złota tarta buraczana z kozim serem, fioletową bazylią i makowym winegretem
Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz maki, parmezan, ser kozi, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tarta pomidorowa ze skórką makową i kozim serem, Truskawkowo-awokado Sałatka z kurczakiem z chrupiącym smażonym kozim serem i miodem cytryna Dijon Mak Vinaigrette, oraz Tarta pomidorowo-koziego sera z winegretem cytrynowo-bazyliowym.

Instrukcje

1
Przygotuj bardzo bogaty przepis na krótką skorupę przepis znaleziony tutaj bardzo bogate ciasto krótkie. Podziel ciasto na pół, uformuj na 2 krążki o średnicy około 5 cali i grubości 3/4 cala. Owiń w plastik. Ciasto przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę (lub do 2 dni), lub zamrażać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KrucheCiasto Kruche
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2
Ocet balsamiczny, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka parmezanu, mak, cukier, szalotka i szczyptę soli i pieprzu umieścić w słoiku z ciasną pokrywką. Dobrze wstrząsnąć. Odstaw vinaigrette na bok co najmniej 1 godzinę, aby smaki się połączyły. Następnie wstrząsnąć ponownie tuż przed podaniem.Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Buraki położyć na dużym kawałku folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę soli i pieprzu. Zamknąć całkowicie w folię, tworząc szczelny pakiet. Przenieść owinięte folią buraki na patelnię do pieczenia. Pieczemy do miękkości, około 1 godziny (w zależności od wielkości buraków). Buraki są w pełni gotowane, gdy mały ostry nóż może być włożony do środka z bardzo małym oporem. Odstawić do ostygnięcia, luźno zawinięte w folię. Pozostaw piekarnik na i ustawić na 400 stopni F. użyj lekko mąki powierzchni i lekko mąki wałek do ciasta rozwałkować jeden dysk schłodzonego ciasta do rundy nieco większy 11-cali średnicy Hojny 1/8-cala grubości. Pomocne może być zwijanie tego ciasta między dwoma arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, jeśli wolisz. Zachowaj drugi dysk ciasta do innego użytku. Ostrożnie złóż walcowane ciasto na pół i wsuń na wałek do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Rozłóż ciasto, układając je idealnie płasko na arkuszu. Użyj 10 do 11-calowego talerza obiadowego jako szablonu, aby wyciąć idealnie ukształtowaną rundę ciasta. Odrzuć ozdoby. Nakłuć ciasto dookoła widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Wierzch ciasta posypać pozostałą 1-łyżką startego parmezanu. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Piec schłodzone okrągłe w rozgrzanym piekarniku, aż lekko złoty, o 18 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjąć z piekarnika. Odstawić na półkę do ostygnięcia, jeszcze na blasze do pieczenia.Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, odciąć końce korzenia i łodygi. Użyj palców, aby zetrzeć skórę. Jeśli skóra nie usunie się łatwo, Przywróć buraki do piekarnika na kolejne 10 minut.Po obraniu pokroić buraki w bardzo jednolite kawałki, o grubości około 1/8 cala. Mandolina jest pomocna, ale nie jest konieczna.Włącz brojlery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
MandolinaMandolina
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Umieść upieczoną skórkę jeszcze na blasze do pieczenia przed sobą. Zaczynając od zewnętrznej krawędzi, ułóż plastry buraka lekko nakładające się na koncentryczne okręgi. Przer. zgodnie z ruchem wskazówek zegara, w kierunku środka, aż tarta zostanie całkowicie przykryta. Zachowaj jeden szczególnie ładny kawałek na sam środek. Możesz mieć dodatkowe plasterki. Tarta doprawić lekko szczyptą soli i pieprzu.Pokrój kozi ser na 6 lub 7 rund, umieszczając je na burakach w atrakcyjnym wzorze. Przenieś tartę do brojlerów i brązowego sera lekko i buraki zaczynają zwijać się, o 3 protokół. Może być konieczne obracanie patelni w połowie, aby zapewnić równomierne brązowienie sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Ser KoziSer Kozi
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Udekoruj tartę świeżymi liśćmi bazylii. Pokrój i podawaj z winegretem na boku.służy od 6 do 8inne skorup do wyboru dla tego przepisu obejmują: podstawowe ciasto pikantne ciasto, Cream Cheese Crust i bezglutenowe pikantne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn