Złota oliwa z oliwek-ziemniaki pieczone
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawki? Złota oliwa z oliwek-pieczone ziemniaki mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka oliwy z oliwek, sól morska, taka jak fleur de sel, ziemniaki Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest świetne. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Złoty Parmezan Pieczone Ziemniaki, oraz Złote Ziemniaki Pieczone Z Majonezem Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w 1 1/2 cala. kostki. Umieścić w dużej misce, przykryć zimną wodą i przechowywać w lodówce na noc.*
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać ziemniaki i gotować, aż ledwo miękkie po przekłuciu, o 10 protokół.
Wlać do durszlaka i odcedzić i wysuszyć 10 protokół.
Ziemniaki ułóż w jednej warstwie na dużej patelni do pieczenia.
Skropić równomiernie oliwą z oliwek i posypać 1/2 łyżki. sól; delikatnie wymieszać, aby pokryć.
Piec ziemniaki na złoty kolor, 25 do 30 minut, obracając w połowie pieczenia. Kopiec gorących ziemniaków na talerzu lub w płytkiej misce do serwowania; posypać więcej soli do smaku.
* Moczenie ziemniaków co najmniej dzień (i do 2 dni) przed sprawia, że są jeszcze bardziej chrupiące na zewnątrz i kremowe w środku.