Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich laktoovo i wegańskich do swojej skrzynki z przepisami, Winning Cranberry Chutney może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 91 kalorii . Ten przepis jest dla 28 osób. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo rozsądnie wyceniona przyprawa. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, żurawiny, mielonej musztardy i cebuli. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także przepisy: nagradzane ciasto cytrynowe mojej ciotki Lucille , niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , oraz przepis na chutney pomidorowy .
Instrukcje
1
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj wszystkie składniki. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 15-20 minut lub do momentu zgęstnienia i pęknięcia żurawiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 średnich świeżych Pomidorów (około 4 Funtów), Obranych I Pokrojonych Na Szóstki
2
Chłod.
3
Podawać jako dodatek do indyka lub wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane