Zwiędły Chard

Zwiędły Chard
Zwiędły Chard może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Jeśli masz cebulę, ocet jabłkowy, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z Chard, ciecierzycy i granatów, Pieprzny Makaron Pełnoziarnisty Z Zwiędłym Chardem, oraz Cukinia z pikantnym Romesco i zwiędłym Chardem podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Trim i wyrzucić ostatnie 2 cale łodygi boćwina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj liście do wody. (Jeśli zielenie jest bardzo brudne, umyj je kilkoma zmianami wody.) Podnieś zielenie z wody i włóż je do durszlaka, aby spuścić. Z grubsza posiekać zielenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
W dużym holenderskim piekarniku lub wysokiej patelni na średnim ogniu gotować cebulę, czosnek, płatki czerwonej papryki, ocet jabłkowy i gałkę muszkatołową przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj zielenie partiami, mieszając każdą partię, gdy więdną, przed dodaniem kolejnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
5
Dodać 1 szklankę bulionu z kurczaka i gotować, przykryte, mieszając raz lub dwa razy, aż do miękkości, około 10 minut. Dostosuj przyprawę octem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia97
Magazyn