Zwiędły Chard
Zwiędły Chard może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Jeśli masz cebulę, ocet jabłkowy, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z Chard, ciecierzycy i granatów, Pieprzny Makaron Pełnoziarnisty Z Zwiędłym Chardem, oraz Cukinia z pikantnym Romesco i zwiędłym Chardem podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Trim i wyrzucić ostatnie 2 cale łodygi boćwina.
Dodaj liście do wody. (Jeśli zielenie jest bardzo brudne, umyj je kilkoma zmianami wody.) Podnieś zielenie z wody i włóż je do durszlaka, aby spuścić. Z grubsza posiekać zielenie.
W dużym holenderskim piekarniku lub wysokiej patelni na średnim ogniu gotować cebulę, czosnek, płatki czerwonej papryki, ocet jabłkowy i gałkę muszkatołową przez około 2 minuty.
Dodaj zielenie partiami, mieszając każdą partię, gdy więdną, przed dodaniem kolejnych.
Dodać 1 szklankę bulionu z kurczaka i gotować, przykryte, mieszając raz lub dwa razy, aż do miękkości, około 10 minut. Dostosuj przyprawę octem, solą i pieprzem do smaku.