Zupa Ziemniaczana Z Boczkiem
Boczek ziemniaczana Chowder jest hor d ' oeuvre, który służy 14. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 17g tłuszczu i w sumie 384 kalorii. Za 79 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 44 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka pasków bekonu, selera, ziemniaków i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 75%, to danie jest solidne. Zupa Z Boczku Ziemniaczanego, Zupa Z Boczku Ziemniaczanego, oraz Zupa z boczku i ziemniaków są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni gotuj boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Usuń łyżką cedzakową do ręczników papierowych.
Podsmaż cebulę i seler w kroplach do miękkości; odcedzić.
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 20 minut lub do miękkości.
Odcedź; odłóż ziemniaki na bok. Na tej samej patelni rozpuść masło. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka; stopniowo mieszaj mleko. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zmniejsz ogień; dodaj mieszankę cebuli, ziemniaki, marchew, sól i pieprz. Gotuj przez 10 minut lub do podgrzania.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Chowder działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion-lub możesz pójść na całość lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Możesz spróbować Sterling Heritage Collection Napa Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Sterling Heritage Collection Napa Chardonnay]()
Sterling Heritage Collection Napa Chardonnay
Zrównoważony i złożony, Napa Valley Chardonnay składa owoce z kilku winnic w AVA, łącząc bujną, odważną dojrzałość Doliny Środkowej z bogactwem i głębią Carneros. Jasne, złote owoce otwierają nos, zaokrąglone nutami miodu, karmelu, przypraw do pieczenia i tostów. Odważne wejście cytryn i dojrzałego jabłka rozwija wagę i lepkość, gdy ewoluuje przez usta. Wkład beczki pozostawia wrażenie prawie słodkich migdałów na finiszu.