Zupa Ze Szpinaku
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Zupa ze szpinaku może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śmietanę, cebulę, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pikantny Dip Szpinakowy, Ostra Sałatka Szpinakowa, oraz Pikantna Sałatka Z Grzybów Szpinakowych.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Dodać bulion i kolejne 3 składniki. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 8 minut lub aż ziemniaki są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szpinak; przykryć i gotować 2 protokół lub aż szpinak zwiędnie.
Połowę zupy i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą zupą i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany.
Zupę wlać równomiernie do 4 misek. Na wierzchu w razie potrzeby dodać dodatkową śmietanę i 1/4 łyżeczki skórki cytrynowej.