Zupa z szynki i fasoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szynki i zupy fasolowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 332 kalorie, 24g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz małe liście szpinaku, fasola granatowa, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 89%. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo posiekać szynkę; rezerwa kości. W holenderskim piekarniku 6-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotować posiekaną szynkę w oleju 6 do 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane.
Dodaj białą cebulę, zieloną cebulę, marchew, seler, podstawę zupy i pieprz. Gotować 5 minut, często mieszając, aż cebula będzie miękka.
Wymieszać w reserved ham bone, navy beans, cannellini beans, black - EYED peas i ziemniaki.
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; gotować 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
Usunąć i wyrzucić kość szynki. Szpinak wymieszać tuż przed podaniem.