Zupa z soczewicy i jęczmienia może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 214 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz bulion warzywny, piwo, jęczmień perłowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z soczewicy i jęczmienia, Zupa Jęczmienna Z Soczewicy, oraz Zupa z jęczmienia, szpinaku i soczewicy.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj Por do patelni; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać bulion, 1 szklankę wody i piwo; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Piwo
4
Dodać posiekaną marchewkę i kolejne 8 składników (przez liście laurowe); powrócić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Wymieszać z soczewicą; przykryć i gotować 30 minut. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Soczewica
Marchew
5
Umieść 1 1/2 szklanki mieszanki bulionu w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Zdejmij środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Powrót puree mieszaniny do patelni i wymieszać z solą. Powrót mieszaniny do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż dokładnie ogrzane, mieszając od czasu do czasu.