Zupa Z Pokrzywy

Zupa Z Pokrzywy
Zupa z pokrzywy może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 115 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $4.18 za porcję. 355 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz ryż basmati, cebulę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest spektakularne. Spróbuj Zupa Z Pokrzywy, DH ' S Stinging Nettle Saute, oraz Pesto Z Pokrzywy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia z 2 łyżeczkami soli. Upuść pokrzywy i gotuj 1 do 2 minut, aż zmiękną. To usunie większość Żądła.
Składniki, których będziesz potrzebować
PokrzywaPokrzywa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą. Obetnij twarde łodygi, a następnie grubo posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu i wymieszać z cebulą. Gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z ryżem, bulionem z kurczaka i posiekanymi pokrzywami. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękka, o 15 protokół. Zupę przecedzić blenderem zanurzeniowym, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PokrzywaPokrzywa
CebulaCebula
RyżRyż
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia21
Magazyn