Zupa Z Pierogów Azjatyckich
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckiej zupy z kluskami. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $7.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka azjatyckich pierogów, pieprz, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Z Pierogów Azjatyckich, Zupa Z Pierogów Azjatyckich Z Przepisem Shiitakes, oraz Zupa Z Pierogów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pierogi w garnku 6-do 8-quart wrzącej niesolonej wody, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez, 5 do 8 minut. (
Pokroić w kluski, aby sprawdzić nadzienie.)
Wyjmij garnek z ognia i utrzymuj pierogi w ciepłej wodzie.
Podczas gdy pierogi gotować, doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia w 4-do 6-quart ciężkiego garnka.
Dodaj kapustę, grzyby i marchew i gotuj, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, 3 minuty, następnie dodaj groszek i gotuj 2 minuty. Wymieszać szalotki, olej sezamowy, sól, pieprz i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 1 minutę.
Pierogi podzielić na 4 miski zupy łyżką szczelinową. Zupa z chochli na pierogi.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.