Zupa Z Pieczonej Dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj pieczonej zupy z dyni. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 124 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz dynię cukrową, śmietanę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, Zupa Z Pieczonej Dyni, oraz Zupa Z Pieczonej Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku. Pokrojone połówki dyni natrzeć olejem i obficie doprawić solą i pieprzem.
Miejsce na blasze do pieczenia pokrojone bok do góry i pieczenia, aż pachnące, miękkie po przekłuciu widelcem, i złoty kolor, o 70 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na blasze do ostygnięcia wystarczy obsłużyć, o 20 protokół.Używając dużej łyżki, wyjmij miąższ, umieść go w średniej misce (powinieneś mieć około 3 filiżanki) i odstaw na bok.
Umieść boczek w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu i gotuj, aż będzie chrupiący, a tłuszcz zostanie wytopiony, około 10 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową na mały papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i odstawić.
Dodać szalotki do tłuszczu boczku, doprawić solą i pieprzem, i smażyć, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać sherry i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion lub bulion, wodę, tymianek i dynię i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, aby połączyć, a następnie doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się stopią, o 10 protokół.Za pomocą blendera przecier zupę partiami, aż będzie gładka, zdejmując małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę do wlewania) i przykrywając przestrzeń ręcznikiem kuchennym (pozwala to na ucieczkę pary z gorącej zupy i zapobiega oderwaniu pokrywki blendera).
Zmiksowaną zupę umieścić w czystym rondlu. Śmietanę wymieszać i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Podawać przyozdobione zarezerwowanym boczkiem i grzankami, jeśli używasz.