Zupa z pieczonego bakłażana i czerwonej papryki
Zupa z pieczonego bakłażana i czerwonej papryki wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz sól, papryka, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło tę zupę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Curry pieczona zupa z czerwonej papryki i bakłażana, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką.
Umieść połówki bakłażana, boki skóry do góry, na blasze do pieczenia. Papryka Broil i bakłażan 15 minut lub do poczernienia.
Paprykę umieścić w plastikowej torbie na suwak; zamknąć.
Odstawić na 10 minut. Paprykę obrać ze skórki. Wyjąć miąższ bakłażana. Odrzuć pociski.
Połączyć 1 szklankę bulionu i cebuli w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodaj 2 szklanki bulionu, papryka i miąższ bakłażana i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Umieścić mieszankę papryki w blenderze; proces do gładkiej. Powrót puree mieszaniny do patelni. Wymieszać z bazylią, solą i czarnym pieprzem.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.