Zupa z dyni piżmowej
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj zupę z dyni piżmowej. Ten przepis daje 4 porcje po 290 kalorii , 6 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,23 dolara za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka orzechów pekan, oliwy z oliwek, ząbka czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest dostarczana przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest spektakularne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także : Zupa z dyni piżmowej i jabłka , Zupa z dyni piżmowej i tahini oraz Zupa z dyni piżmowej .
Instrukcje
Na małej patelni z nieprzywierającą powłoką podsmaż cebulę i seler na oliwie przez 3–4 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj pietruszkę, czosnek i cynamon; smaż jeszcze przez 1-2 minuty.
W dużym rondlu wymieszaj ziemniaki, bulion i mieszankę cebulową. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 12-15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaj dynię, zupę, sól i pieprz; podgrzej.
Zdjąć z ognia; dodać orzechy pekan i śmietanę. Lekko ostudzić. W blenderze lub robocie kuchennym miksować zupę partiami, aż będzie gładka. Przełożyć z powrotem do garnka i podgrzać.