Zupa z czerwonej soczewicy może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pomidor, papryka, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Kolejna zupa, soczewica Bacony i zupa jarzynowa, oraz do zupy z soczewicy.
Instrukcje
1
Połącz soczewicę, czosnek, chile, imbir, cebula, pomidory i tyle wody, aby pokryć w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będą miękkie, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Soczewica
Czosnek
Imbir
Cebula
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ubić ugotowaną soczewicę, aby uwolnić część skrobi i rozbić je dalej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana Soczewica
Skrobia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Rozgrzać olej w małej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj nasiona kminku i gotować, aż będą skwierczeć i rozpryskiwania. Wymieszać z papryką i kurkumą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Kurkuma
Papryka
5
Na soczewicę wlać przyprawiony olej (przygotuj się na duże skwierczenie). Wymieszać do połączenia; posypać solą i niewielką mżawką miodu. Chochla do miski zupy i udekorować kolendry, mżawka jogurtu, cytryny lub limonki klinów.