Zupa z białej fasoli i kurek z szałwią
Zupa z białej fasoli i kurek z szałwią może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.4 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz wino, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Zupa z białej fasoli, szałwii i kiełbasy, Zupa z białej fasoli ze smażoną szałwią, oraz Dip z szałwii i białej fasoli.
Instrukcje
Za pomocą gaznika utworzyć saszetkę z tymiankiem, pietruszką, liśćmi laurowymi i peppercorns.In duży garnek z grubym dnem ustawiony na średnim ogniu, rozgrzej oliwę z oliwek.
Dodaj cebulę, połowę porów, koper włoski, seler, czosnek i saszetkę. Pocić te składniki, często mieszając, aż warzywa są dobrze zmiękczone, o 8 protokół.
Dodać fasolę i bulion, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć do duszenia, i gotować odkryte, aż zupa zgęstnieje niektóre, o 35 protokół.W międzyczasie roztopić masło w średniej wielkości patelni saute ustawionej na średnim ogniu.
Dodać pokrojone kurki, pozostały por i szałwię. Gotować mieszając często, 4 do 5 minut. Doprawić szczyptą soli i białego pieprzu. Podgrzej ciepło, dodaj wino i gotuj, często mieszając, aż ciecz prawie odparuje.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Wyjąć saszetkę z zupy. Kadzi połowę zupy do dużej miski i za pomocą blendera zanurzeniowego puree, aż będzie gładka. Wróć do trawki. Doprawić 2 łyżeczkami soli i szczyptą białego pieprzu.
Dodaj zarezerwowaną mieszankę grzybową.Doprowadzić zupę na wolnym ogniu na średnim dużym ogniu i gotować odkryte około 15 protokół. Jeśli używasz śmietany, dodaj ją podczas ostatnich 5 minut gotowania. Kadzi zupę do rozgrzanych misek. Skropić każdy z białym olejem truflowym do smaku (jeśli używasz).