Zupa szparagowa z kozim serem ziołowym
Zupa szparagowa z kozim serem ziołowym zajmuje około 58 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 6 porcji z 149 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Za 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól i pieprz, liście bazylii, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Zupa szparagowo-porowa z kozim serem ziołowym, Napoleony z kozim serem ziołowym i szparagami, oraz Letnia zupa pomidorowa z kozim serem ziołowym.
Instrukcje
Ser kozi: wyłóż małą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Odłóż na bok.
Za pomocą widelca w małej misce połącz kozi ser i bazylię na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Używając miarki do ciastek 1/2 uncji lub okrągłej łyżki stołowej spryskanej sprayem do gotowania oleju roślinnego, nabierz kozi ser w kulki i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Zupa: w holenderskim piekarniku lub dużym rondlu podgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj pory i gotuj, cały czas mieszając, aż zmiękną, około 3 do 4 minut.
Dodaj bulion, szparagi i bazylię. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zwiększ ogień do wysokiego i zagotuj mieszaninę. Zredukuj do wrzenia i gotuj, aż szparagi będą miękkie, około 15 minut. Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj zupę, aż będzie gładka. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Utrzymuj zupę w cieple na małym ogniu.
Podawać: zupę przełożyć do płytkich miseczek i udekorować kozim serem ziołowym.
Uwaga kucharza: zupę można również przecierać przez kadzi, partiami, do robota kuchennego lub blendera i mieszać do uzyskania gładkości.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.