Zupa szparagowa krem
Krem zupa szparagowa może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 111 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, liść laurowy, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Zupa Szparagowa Krem, Zupa szparagowa krem, oraz Krem " zupa szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz szparagi, bulion, 1/2 łyżeczki tymianku, liść laurowy i czosnek w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odrzuć liść laurowy.
Mieszaninę szparagów umieścić w blenderze; proces do uzyskania gładkiej masy.
Na patelni umieścić mąkę. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Dodać puree szparagi i mieloną gałkę muszkatołową; wymieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/4 łyżeczki tymianku, masła, soli i skórki cytryny.
Krem z zupy marchewkowej: Zastąp 2 szklanki marchewki dla szparagów. Pomiń liść laurowy. Wydajność 4 porcji (wielkość porcji: 1 filiżanka).
Kalorie 112 (28% z tłuszczu); tłuszcz 5G (sat 2G, mono 8g, Poli 2G); białko 7G; węglowodany 4G; błonnik 1g; CHOL 13MG; żelazo 6mg; sód 765mg; CALC 152MG
Zupa krem z Pora: Zastąp 3 szklanki pokrojonego poru szparagami. 3/4 łyżeczki rozmarynu zastąpić tymiankiem. Pomiń liść laurowy.
Kalorie 131 (23% z tłuszczu); tłuszcz 4g (sat 2G, mono 8g, Poli 2G); białko 3G; węglowodany 3G; błonnik 3G; CHOL 13MG; żelazo 5mg; sód 759mg; CALC 178MG