Zupa pomidorowa z topioną mozzarellą

Zupa pomidorowa z topioną mozzarellą
Zwęglona zupa pomidorowa z roztopioną mozzarellą wymaga mniej więcej 38 minut od początku do końca. To danie główne ma 746 kalorii, 25g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,53 USD za porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tej receptury. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest idealny do Jesień. Mieszanka płatków pieprzu, koszernej soli, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier granulowany można zastosować to danie główne z Truskawkowo-Lawendowe Ciastka jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na niesamowity wynik spoonacular 81%. Podobne przepisy są Topiona Mozzarella z grzybami i ziołami, Grillowany Kurczak Ze Szpinakiem I Roztopioną Mozzarellą, oraz Kurczak Salsa Limonka z roztopioną mozzarellą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzej dużą żeliwną patelnię i dodaj olej rzepakowy. Gdy olej zacznie lekko palić, dodaj pomidory w jednej warstwie. Doprawić solą, do smaku i dodać cukier. Chcesz lekko blistrować skórę, wyciągając wodę z pomidorów, aby zintensyfikować ich smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
PomidorPomidor
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj wermut. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
4
W garnku z zupą podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i dodaj czosnek, szalotkę i płatki czerwonej papryki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodajemy oregano i mieszamy do zmiksowania. Pozostawić do gotowania, na małym ogniu, aż szalotki i czosnek stają się miękkie i półprzezroczyste, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
6
Dodaj pomidory w puszkach i wodę. Podgrzać do temperatury średniej i gotować, aż miąższ pomidora zacznie tracić kształt, 12 do 15 minut. W tym momencie zupa powinna być papkowata i gotowa do blendera. Jeśli nadal są jakieś twarde kawałki, dodaj trochę więcej wody i gotuj przez kilka dodatkowych minut. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
PrzyprawyPrzyprawy
PomidorPomidor
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Włóż około połowy zupy pomidorowej do blendera i puree, aż będzie gładka. Następnie puree pieczone pomidory Roma w blenderze do gładkości, dodając pozostałą oliwę przez wierzch w powolnym, stałym strumieniu. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor RomaPomidor Roma
Zupa PomidorowaZupa Pomidorowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj oba z powrotem do pozostałej grubej zupy. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
ZupaZupa
9
Na płaskiej powierzchni pokroić chleb w plasterki o grubości 4 na 1/2 cala. Rozerwij każdy kawałek na dowolny kształt, który ładnie leży na górze misek na zupę (ładne rozdarte krawędzie staną się super chrupiące). Ustawić na tacy i tostować w piekarniku przez 4 do 5 minut, aż lekko złoty i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
TostyTosty
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
10
Chochlę zupę włożyć do naczyń lub małych, odpornych na piekarnik misek. Top z 1 kawałek chleba tostowego na misce. Zakończ z odrobiną rozdrobnionej mozzarelli i broil do złotego koloru, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona MozzarellaRozdrobniona Mozzarella
ChlebChleb
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W38 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn