Zupa kukurydziana z krabem
Zupa kukurydziano-krabowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 122 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka boczku, selera, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 23%. Podobne przepisy to Zupa kukurydziana i krabowa, Zupa Kukurydziana Z Kraba, oraz Zupa z kraba i kukurydzy.
Instrukcje
Boczek gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 8 do 10 minut lub do chrupkości; usunąć boczek i osuszyć na ręcznikach papierowych, rezerwując 2 łyżki. kapie w holenderskim piecu. Pokruszony bekon.
Podsmażyć seler i następne 3 składniki w gorących kapiących 5 do 6 minut lub do miękkości.
Wymieszać bulion i mąkę na gładką masę.
Dodaj do mieszanki selera. Wymieszaj kukurydzę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 30 minut. Delikatnie wymieszać mięso krabowe i kolejne 4 składniki; gotować od 4 do 5 minut lub do całkowitego ogrzania.
Podawać na ciepło z pokruszonym boczkiem i krakersami ostrygowymi.
Dekorować, w razie potrzeby.
*1 lb. można zastąpić obrane gotowane krewetki lub posiekanego gotowanego kurczaka.