Zupa kukurydziana-Poblano z salsą Verde

Zupa kukurydziana-Poblano z salsą Verde
Przepis zupa kukurydziana-Poblano z salsą Verde jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ta zupa ma 183 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka chiles Poblano, odparowane mleko, łyżka Salsa verde i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salsa Kukurydziana Pieczona Poblano, Salsa Verde Corn Chip Pie, oraz One-patelnia Salsa Verde Kurczak z kukurydzą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Umieść chiles na blasze wyłożonej folią, i broil 10 minut lub aż chiles są czernione, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Umieść chiles w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny; uszczelnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Odstawić na 15 minut. Obrać chiles; pokroić na pół wzdłuż, odrzucając nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
5
Pokroić na kawałki 1/2 cala; odstawić.
6
Rozgrzać 1 łyżeczkę masła na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
8
Zdjąć z ognia.
9
Połącz mieszankę cebuli, mleko, skrobia kukurydziana i kukurydza w blenderze lub robocie kuchennym i mieszankę procesową, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Rozgrzać 1 łyżeczkę masła w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodaj mieszaninę kukurydzy do patelni (mieszanina zagotuje się energicznie) i gotuj przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać chiles, twarożek, sól, i pieprz; zmniejszyć ogień, i gotować przez 5 minut lub aż ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Serek śmietankowySerek śmietankowy
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
PieprzPieprz
SólSól
13
Podawać z salsą Verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 140 dolarów.
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn