Zupa karczochowa ze świeżą miętą
Zupa karczoch ze świeżą miętą może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka mięty, pieprzu, łodyg selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hummus z karczocha z orzechami laskowymi i świeżą miętą, Świeża zupa grochowa z miętą, oraz Świeża zupa Pean i miętowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać seler, cebulę, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować warzywa aż tylko miękkie, o 4 protokół.
Dodać 2 szklanki bulionu i karczochy serca i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy serca są miękkie, o 12 protokół.
Zupę przecier, 1 szklanka na raz, w blenderze, aż będzie bardzo gładka, dodając szpinak i posiekaną miętę z ostatnią filiżanką. Powrót puree do tego samego rondla.
Wymieszać w pozostałej 1/4 łyżeczki soli. Rozgrzać na małym ogniu, przerzedzenie z dodatkowym bulionem o 1/4 garści, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Dodaj zupę do miski. Przed podaniem wycisnąć klin cytryny na każdej misce zupy.