Zupa Cannellini i Escarole z olejem czosnkowym
Zupa Cannellini i Escarole z olejem czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 594 kalorie, 31g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz parmezan, fasolę cannellini, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Jesień. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Gulasz fasolowy Escarole i Cannellini, Escarole, trzy fasolki i pieczona zupa czosnkowa, oraz Zupa fasolowa Cannellini z jarmużem i czosnkiem-oliwa z oliwek Crostini.
Instrukcje
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanie dużym ogniu, aż chrupiące, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na talerz.
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu i przywrócić rondel do umiarkowanie wysokiej temperatury.
Dodaj escarole, mielony czosnek i pokruszony czerwony pieprz i doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotować, mieszając, aż escarole zwiędnie, o 2 protokół.
W międzyczasie, w blenderze lub robocie kuchennym, przecier połowę fasoli z wywarem z kurczaka, aż będzie gładka.
Dodać puree i całe fasolki, boczek i 1 1/2 szklanki wody do rondla i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować, aż escarole jest miękka, o 10 protokół.
Tymczasem, na małej patelni, gotować zmiażdżony czosnek w oleju na umiarkowanym ogniu, aż złoty; Odrzuć czosnek.
Zupę skropić olejem czosnkowym i posypać parmezanem.
Rekomendacja win: 1995 Długie winnice Sauvignon Blanc lub 1995 Silverado winnice Sauvignon Blanc