Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony

Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony
Ziołowo-cytrusowy Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 806 kalorii, 85g białka, oraz 41 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 19 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, mandarynkę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrusowo-ziołowy Indyk, Pieczony Cytrusowo-Ziołowy Indyk, oraz Ziołowo-Cytrusowe Burgery Z Indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj masło złożone cytrusowe: wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Przygotowanie indyka: Rozgrzej piekarnik do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Usuń podroby i szyję, a indyka opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
4
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rozluźnij i podnieś skórę z indyka palcami, bez całkowitego oderwania skóry; rozprowadź złożone masło pod spodem. Ostrożnie wymień skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Posypać jamę 1 łyżką. sól. Squeese citrus połówki do jamy; miejsce wyciśnięte owoce, liście selera, a następnie 2 składniki w jamie. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Umieść indyka na stojaku do pieczenia w wyłożonej folią aluminiową patelni do pieczenia, od strony piersi do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Wlać bulion na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1
Umieść 1/2 szklanki niesolonego masła, marmolady i miodu w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
2
Zdjąć z ognia; sitr w soli i następne 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Połowę glazury przeczesać indykiem. Luźno przykryć indyka folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
4
Piec w temperaturze 325 na najniższym stojaku piekarnika przez 1 godzinę i 30 minut. Odkrywaj i szczotkuj szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Piec 1 godzinę i jeszcze 25 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część uda 165, fastrygując pozostałą glazurą co 30 minut. Osłona z folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Wyjąć indyka z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Odstawić, pokryte folią, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Umieścić indyka na półmisku, zastrzegając kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Wlać około 1 szklanki kapie z patelni do 1 szklanki szklanki miarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Odstawić 10 minut i odtłuścić tłuszcz z kapieli, rezerwując 1 łyżkę. gruby.
11
Ciepło zarezerwowane 1 łyżka. tłuszcz w małym rondlu na średnim ogniu; ubić w mące. Gotować 1 minutę. Stopniowo dodawać 1 szklankę zastrzeżonych kropli, stale ubijając. Gotować 5 minut lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
12
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
13
W razie potrzeby udekorować indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepodroby i kość szyjna z indykapodroby i kość szyjna z indyka3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychDodatki: klementynki, cytryny Meyer, pekan, kumkwatDodatki: klementynki, cytryny Meyer, pekan, kumkwat2Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna1porcja startego parmezanuposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosrebrne nonpareilesrebrne nonpareile1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMeyer lemon zestMeyer lemon zest2warzywo (np. szpinak)Meyer lemon zestMeyer lemon zest1wapno, połówkawapno, połówka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego1Meyer lemon, połówkaMeyer lemon, połówka791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMarmolada pomarańczowaMarmolada pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże gałązki szałwiiświeże gałązki szałwii1porcja startego parmezanuplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody101 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku1mandarynka, połówkamandarynka, połówka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoskórka mandarynkowaskórka mandarynkowa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone5kilogramyIndyk cały, świeży lub mrożony, rozmrożonyIndyk cały, świeży lub mrożony, rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 19 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia33
Magazyn