Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony

Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony
Ziołowo-cytrusowy Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 806 kalorii, 85g białka, oraz 41 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 19 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, mandarynkę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrusowo-ziołowy Indyk, Pieczony Cytrusowo-Ziołowy Indyk, oraz Ziołowo-Cytrusowe Burgery Z Indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj masło złożone cytrusowe: wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Przygotowanie indyka: Rozgrzej piekarnik do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Usuń podroby i szyję, a indyka opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
4
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rozluźnij i podnieś skórę z indyka palcami, bez całkowitego oderwania skóry; rozprowadź złożone masło pod spodem. Ostrożnie wymień skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Posypać jamę 1 łyżką. sól. Squeese citrus połówki do jamy; miejsce wyciśnięte owoce, liście selera, a następnie 2 składniki w jamie. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Umieść indyka na stojaku do pieczenia w wyłożonej folią aluminiową patelni do pieczenia, od strony piersi do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
7
Wlać bulion na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
1
Umieść 1/2 szklanki niesolonego masła, marmolady i miodu w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Zdjąć z ognia; sitr w soli i następne 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Połowę glazury przeczesać indykiem. Luźno przykryć indyka folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Piec w temperaturze 325 na najniższym stojaku piekarnika przez 1 godzinę i 30 minut. Odkrywaj i szczotkuj szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Piec 1 godzinę i jeszcze 25 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część uda 165, fastrygując pozostałą glazurą co 30 minut. Osłona z folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Wyjąć indyka z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Odstawić, pokryte folią, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Umieścić indyka na półmisku, zastrzegając kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wlać około 1 szklanki kapie z patelni do 1 szklanki szklanki miarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Odstawić 10 minut i odtłuścić tłuszcz z kapieli, rezerwując 1 łyżkę. gruby.
11
Ciepło zarezerwowane 1 łyżka. tłuszcz w małym rondlu na średnim ogniu; ubić w mące. Gotować 1 minutę. Stopniowo dodawać 1 szklankę zastrzeżonych kropli, stale ubijając. Gotować 5 minut lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
12
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
13
W razie potrzeby udekorować indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrejpfrut czerwony, bez pestek, pokrojony na półgrejpfrut czerwony, bez pestek, pokrojony na pół3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak10krewetki i żyłkiDodatki: klementynki, cytryny Meyer, pekan, kumkwatDodatki: klementynki, cytryny Meyer, pekan, kumkwat22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna11 łyżka suszonego oreganoposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosrebrne nonpareilesrebrne nonpareile1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMeyer lemon zestMeyer lemon zest2Batoniki toffi HeathMeyer lemon zestMeyer lemon zest1wapno, połówkawapno, połówka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego1Meyer lemon, połówkaMeyer lemon, połówka791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMarmolada pomarańczowaMarmolada pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże gałązki szałwiiświeże gałązki szałwii11 łyżka suszonego oregano5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych10krewetki i żyłkiSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku1mandarynka, połówkamandarynka, połówka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoskórka mandarynkowaskórka mandarynkowa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone5kilogramyIndyk cały, świeży lub mrożony, rozmrożonyIndyk cały, świeży lub mrożony, rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 19 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia33
Magazyn