Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony

Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony
Ziołowo-cytrusowy Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 806 kalorii, 85g białka, oraz 41 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 19 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, mandarynkę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrusowo-ziołowy Indyk, Pieczony Cytrusowo-Ziołowy Indyk, oraz Ziołowo-Cytrusowe Burgery Z Indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj masło złożone cytrusowe: wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Przygotowanie indyka: Rozgrzej piekarnik do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Usuń podroby i szyję, a indyka opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rozluźnij i podnieś skórę z indyka palcami, bez całkowitego oderwania skóry; rozprowadź złożone masło pod spodem. Ostrożnie wymień skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Posypać jamę 1 łyżką. sól. Squeese citrus połówki do jamy; miejsce wyciśnięte owoce, liście selera, a następnie 2 składniki w jamie. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Umieść indyka na stojaku do pieczenia w wyłożonej folią aluminiową patelni do pieczenia, od strony piersi do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Wlać bulion na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1
Umieść 1/2 szklanki niesolonego masła, marmolady i miodu w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia; sitr w soli i następne 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Połowę glazury przeczesać indykiem. Luźno przykryć indyka folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Piec w temperaturze 325 na najniższym stojaku piekarnika przez 1 godzinę i 30 minut. Odkrywaj i szczotkuj szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Piec 1 godzinę i jeszcze 25 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część uda 165, fastrygując pozostałą glazurą co 30 minut. Osłona z folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Wyjąć indyka z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Odstawić, pokryte folią, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Umieścić indyka na półmisku, zastrzegając kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wlać około 1 szklanki kapie z patelni do 1 szklanki szklanki miarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Odstawić 10 minut i odtłuścić tłuszcz z kapieli, rezerwując 1 łyżkę. gruby.
11
Ciepło zarezerwowane 1 łyżka. tłuszcz w małym rondlu na średnim ogniu; ubić w mące. Gotować 1 minutę. Stopniowo dodawać 1 szklankę zastrzeżonych kropli, stale ubijając. Gotować 5 minut lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
12
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
13
W razie potrzeby udekorować indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepodroby i kość szyjna z indykapodroby i kość szyjna z indyka3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania10trochę posiekanej cukiniiDodatki: klementynki, cytryny Meyer, pekan, kumkwatDodatki: klementynki, cytryny Meyer, pekan, kumkwat2Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna1porcja startego parmezanuposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosrebrne nonpareilesrebrne nonpareile1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMeyer lemon zestMeyer lemon zest2warzywo (np. szpinak)Meyer lemon zestMeyer lemon zest1wapno, połówkawapno, połówka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego1Meyer lemon, połówkaMeyer lemon, połówka791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMarmolada pomarańczowaMarmolada pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże gałązki szałwiiświeże gałązki szałwii1porcja startego parmezanu1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala10trochę posiekanej cukiniiSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku1mandarynka, połówkamandarynka, połówka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoskórka mandarynkowaskórka mandarynkowa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone5kilogramyIndyk cały, świeży lub mrożony, rozmrożonyIndyk cały, świeży lub mrożony, rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 19 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia33
Magazyn