Zinfandel-Figi Gotowane
Figi w koszulkach zinfandela mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 28 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 25. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz morele, wino zinfandel, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Maślanka Panna Cotta Z Fig Zinfandel-Gotowane, Zinfandel gotowane figi z Ricottanem i ciemną czekoladą, oraz Gotowana Czerwona Gruszka Zinfandel.
Instrukcje
Połącz figle, wino, morele i pozostałe 4 składniki w małym rondlu.
Doprowadzić mieszaninę fig do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 10 do 12 minut lub aż mieszanina jest lekko zagęszczony.
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii na mieszankę fig; wyrzucić fasolę wanilii. Chłodny 1 godzina.
Podawać natychmiast lub przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
* 1 szklanka koktajlu z soku żurawinowo-winogronowego i 2 łyżeczki. ocet jabłkowy może być zastąpiony.
**1/2 łyżeczki. ekstrakt z wanilii można zastąpić. (Ekstrakt wymieszać z fig po wyjęciu rondla z ognia.)
Uwaga: Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Jeśli jest schłodzony, odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.