Ziemniaki z warzywami morskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków z warzywami morskimi. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 258 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz płatki wakame, ząbki czosnku, złote ziemniaki yukon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Po prostu pieczone warzywa i ziemniaki, oraz Pieczone Całe Ziemniaki Z Warzywami Letnimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż ziemniaki do średniego garnka i dodaj tylko tyle wody, aby przykryć, plus szczypta soli. Doprowadzić do wrzenia, przykryte; dodać wakame, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu nożem, o 20 protokół.
Odcedzić, oszczędzając około 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Tymczasem, na dużej patelni, podsmażyć cebulę w oleju na średnim ogniu, aż zmięknie, o 6 protokół.
Dodać czosnek i dulse; zmniejszyć ogień do medium i gotować, często mieszając, 3 minuty więcej.
Dodaj ziemniaki i podgrzewaj przez kilka minut, delikatnie mieszając, aby połączyć.
Wlać trochę płynu do gotowania nawilżyć, jeśli chcesz. Doprawić solą do smaku.
* Znajdź wakame na rynkach Whole Foods lub rynkach Japońskich; dulse jest dostępny w Whole Foods(oba rodzaje suszonych wodorostów). Lub zamówić je z Ocean Harvest Sea Vegetable Company (ohsv.net lub 707/937-192
w Mendocino w Kalifornii.