Ziemniaki z boczkiem i wątróbką

Ziemniaki z boczkiem i wątróbką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków z boczkiem i wątróbką. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 665 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka ziemniaków russet, wątróbka wołowa, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wątróbka Cielęca z cebulą, boczkiem i ziemniakami, Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], oraz Wątróbka Owinięta Boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki umieścić w dużym garnku, przykryć wodą i gotować w marynatkach do miękkości-około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Odcedzić wodę, pozostawić ziemniaki do ostygnięcia, aż będą wystarczająco wygodne do obsługi, a następnie obrać je i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Rozgrzać piekarnik do 375 F. roztopić smalec na szerokiej patelni odpornej na piekarnik, a następnie wrzucić boczek. Renderuj boczek w gorącym tłuszczu, aż stanie się chrupiący. Wyłącz ogrzewanie pieca, dodaj ziemniaki do patelni, dbając o równomierne rozłożenie wytopionego boczku między nimi. Wymieszać z drobno utartą wątróbką i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
WątrobaWątroba
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez 25 do 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Posypać świeżą pietruszką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn