Ziemniaki wiejskie Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kraj ziemniaki Au Gratin spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól, pieprz, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Z Szynki Wiejskiej, Wiejski Placek Ziemniaczany, oraz Ostrygi-Szwajcarska zapiekanka z boczkiem wiejskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 5 minut lub aż cebula będzie miękka.
Połączyć mleko, sól, pieprz i mąkę, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do patelni. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; gotować do lekko gruby (około 2 protokół), często mieszając.
Dodaj 4 uncje sera i szynki, mieszając, aż ser się rozpuści. Wymieszać z ziemniakami.
Umieścić mieszaninę ziemniaków w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Posypać mieszaninę ziemniaków z pozostałych 2 uncji sera. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut. Odkryć i piec dodatkowe 30 minut lub do lekko rumiane i ziemniaki są miękkie.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.