Ziemniaki Puree Z Czerwonej Skóry
Puree z czerwonej skóry ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 297 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 61 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ziemniaki, masło, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Najlepsze Czerwone Puree Ziemniaczane, Pan Seared Tilapia, Brokuły & Red Skinned Potatoes, oraz Potłuczone czerwone ziemniaki z Boursin & Scallions.
Instrukcje
Pokrój ziemniaki (skórką) na 1-calowe kawałki, a następnie obficie przykryj zimną osoloną wodą (1 łyżeczka soli na 5 szklanek wody) w dużym rondlu i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 15 minut.
W międzyczasie podgrzej mleko, masło i 1/2 łyżeczki pieprzu w małym rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Ziemniaki dobrze osuszyć w durszlaku i wrócić do patelni. Rozgnieść masą ziemniaczaną i, gdy jest gorąca, wymieszać z mieszaniną mleka. Doprawić solą.
Puree ziemniaczane najlepiej podawać natychmiast, ale można je przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygnie, a następnie przykryć. Podgrzać w ciężkim rondlu na małym ogniu, mieszając w około 1/4 szklanki mleka.