Ziemniaki Parsi z jajkiem
Ziemniaki Parsi z jajkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 267 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać brązowe nasiona gorczycy, prażone orzechy nerkowca; kolendra, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to parsi dal lub dhan dar, jak zrobić parsi dal, Parsi brązowy ryż, jak zrobić parsi brązowy ryż / parsi s, oraz Akoori-Jajecznica (Parsi).
Instrukcje
Przykryć ziemniaki zimną wodą o 1 cal w średnim rondlu, następnie wymieszać 1 łyżkę soli i gotować na wolnym ogniu, aż nie będzie dość miękki, o 8 protokół.
Ziemniaki odsączyć i lekko ostudzić. Obrać ziemniaki, następnie ćwiartkę i pokroić około 1/2 cala grubości.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie gotować musztardę i nasiona kminku, aż ciemniejszy odcień i nasiona gorczycy zaczynają pop, o 45 sekund.
Dodaj liście curry i chiles i gotować, mieszając, 30 sekund.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie i przezroczyste, o 10 protokół. Wymieszać kurkumę i 1 1/2 łyżeczki soli, następnie dodać ziemniaki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 14 minut. Odrzuć chiles, a następnie wymieszać kolendrę i sól do smaku.
Przenieś do 10-calowej ciężkiej patelni z pokrywą o wysokiej kopule (lub użyj metalowej miski lub odwróconej patelni jako pokrywy) i utrzymuj ciepło, pokryte, na bardzo małym ogniu.
Białka ubić ze szczyptą soli, aż po prostu trzymać sztywne szczyty. Żółtka lekko ubić widelcem, a następnie wymieszać łyżką ubitych białek, aby je rozjaśnić. Pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie złożyć.
Skropić wodą wokół krawędzi patelni i równomiernie rozprowadzić jajka na powierzchni ziemniaków. Zwiększyć ciepło i doprowadzić ciecz tylko na wolnym ogniu (aby utworzyć parę). Przykryj patelnię, następnie zmniejsz ciepło do niskiego i gotuj, aż powierzchnia będzie sucha i lekko sprężysta w dotyku, 12 do 14 minut.
Brązowe nasiona gorczycy i świeże liście curry dać to danie złożony smak, ale rozważyć te składniki opcjonalne, jeśli nie można ich znaleźć.